Predavanja


Cilj predmeta je poglobitev poznavanja prostora z matematičnimi formulacijami trdnih teles in prostih površin. Obravnavana je povezava različnih uporabniških primitivov v kompleksne strukture, ki jih predstavljajo izdelki. Študentu se predstavi tudi tehnologije in naprave, ki omogočajo predstavitev izdelkov v prostoru. Na vajah mora študent pridobiti popolno poznavanje vsaj enega modelirnika z njegovimi karakteristikami in osnove interakcije med uporabnikom (človekom) in modelirnikom. Povezava geometrijskih baz podatkov v spletnem okolju.

Kompetence: Študent je usposobljen za samostojno analizo izvedenih tehničnih sistemov. Posebej pa je usposobljen za razvoj novih izdelkov tako, da uporablja določeno metodologijo, ki jo bo sam izbral.



Opravljanje vaj


Vaje se izvajajo tekoče v računalniških učilnicah III/1 in III/6. Pri tem študent pri vsaki vaji spozna nova orodja za manipuliranje modelov v tri dimenzionalnem okolju. Da študent kvalitetno osvoji predstavljena orodja, mora doma narediti še vaje za utrjevanje znanja. Skupno število vaj je 15 v enem semestru.

Tekom vaj potekajo tudi tri interaktivna preverjanja znanja, kjer se preveri študentovo osvajanje obravnavane snovi. Končna ocena iz vaj je sestavljena iz ocen iz sprotnega dela ter preverjanj znanj. V primeru, da je potrebno vaje preveriti z dejanskim znanjem študenta je izveden oseben zagovor vaj.